ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csőben sült gomba burgonyakoszorúban

2010. április 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, 1 kg csiperkegomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1-2 ek. citromlé, 2,5 dl tejföl, szárított oregánó vagy szurokfű, 1/4 l tej, reszelt szerecsendió, 10 dkg sajt, 1 dl tejszín, só, őrölt, bors; a díszítéshez: petrezselyemzöld, majoránna; a forma kikenéséhez: margarin 

Elkészítése:
 
A meghámozott, feldarabolt burgonyát forrásban lévő, sós vízben megfőzzük.
 
A gombákat nagyságtól függően félbevágjuk. A felkockázott vöröshagymát 2 deka felhevített vajon megpároljuk. Beleszórjuk a gombát, majd közepes hőfokon, időnként megkeverve 6-8 percig pirítjuk. A citromlével felöntjük, és 2 deci tejföllel behabarjuk. Oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük.
 
A burgonyát leszűrjük, ráforgácsoljuk a maradék vajat, és pürésítjük. Közben apránként hozzáadjuk a tejet, sóval és szerecsendióval ízesítjük.
 
A burgonyapürét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, majd margarinnal kikent 30 cm átmérőjű (kb. 2 l-es), hőálló formába koszorút nyomunk belőle. A gombát a burgonyakoszorú közepébe halmozzuk.
 
A sajtot lereszeljük. Kb. a fele mennyiséget a tejszínnel és a maradék tejföllel összekeverjük, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. A mártást a gombára merjük, illetve a burgonyakoszorúra kenjük. A maradék reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig sütjük.
 
Petrezselyemzölddel, oregánóval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr521911344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása