ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csőben sült túrós-paradicsomos tészta

2010. április 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, oregánó, 15 dkg mozzarella, 1 doboz paradicsom (40 dkg), 1 kk.+3 ek. olívaolaj, 50 dkg rövid csőtészta, 25 dkg túró, só, bors 

Elkészítése:
 
A mozzarellát kiemeljük a levéből, vékonyán felszeleteljük.
 
Mélyebb lábasban felforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk.
 
Hozzáadjuk a péppé turmixolt paradicsomot, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, és mérsékelt tűzön, félig lefedve sűrűsödésig főzzük (10-15 perc).
 
A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a paradicsommártáshoz adjuk. Lazán összeforgatjuk, felét az 1 kiskanál olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük.
 
Rámorzsoljuk a túrót, megsózzuk, befedjük a maradék tésztával, végül elrendezzük a tetején a mozzarellaszeleteket. 200 °C-ra előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére olvad (kb. 15 perc).

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr561914044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása