Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, oregánó, 15 dkg mozzarella, 1 doboz paradicsom (40 dkg), 1 kk.+3 ek. olívaolaj, 50 dkg rövid csőtészta, 25 dkg túró, só, bors
Elkészítése:
A mozzarellát kiemeljük a levéből, vékonyán felszeleteljük.
Mélyebb lábasban felforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a péppé turmixolt paradicsomot, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, és mérsékelt tűzön, félig lefedve sűrűsödésig főzzük (10-15 perc).
A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a paradicsommártáshoz adjuk. Lazán összeforgatjuk, felét az 1 kiskanál olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük.
Rámorzsoljuk a túrót, megsózzuk, befedjük a maradék tésztával, végül elrendezzük a tetején a mozzarellaszeleteket. 200 °C-ra előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére olvad (kb. 15 perc).