 Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej hagyma, 3-4  gerezd fokhagyma, oregánó, 15 dkg mozzarella, 1 doboz paradicsom (40  dkg), 1 kk.+3 ek. olívaolaj, 50 dkg rövid csőtészta, 25 dkg túró, só,  bors
Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej hagyma, 3-4  gerezd fokhagyma, oregánó, 15 dkg mozzarella, 1 doboz paradicsom (40  dkg), 1 kk.+3 ek. olívaolaj, 50 dkg rövid csőtészta, 25 dkg túró, só,  bors 
Elkészítése:
 A mozzarellát kiemeljük a levéből, vékonyán  felszeleteljük.
 Mélyebb lábasban felforrósítjuk a 3 evőkanál olajat,  rádobjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk.
 Hozzáadjuk a péppé turmixolt paradicsomot, sóval,  borssal, oregánóval fűszerezzük, és mérsékelt tűzön, félig lefedve  sűrűsödésig főzzük (10-15 perc).
 A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd  leszűrjük, és a paradicsommártáshoz adjuk. Lazán összeforgatjuk, felét  az 1 kiskanál olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük.
 Rámorzsoljuk a túrót, megsózzuk, befedjük a maradék  tésztával, végül elrendezzük a tetején a mozzarellaszeleteket. 200 °C-ra  előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére olvad  (kb. 15 perc).
                        
                    
 
                                                                 
                                                                