Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg fagyasztott tengeri halfilé, só, 4 ek. vaj, 4 sárgarépa, 2 arasznyi póréhagyma, 2 ek. liszt, 2 dl zöldségleves kockából, 2 dl tej, őrölt szerecsendió, 1-2 ek. mustár, bors
Elkészítése:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, gyengén besózzuk, majd 1 evőkanálnyi vajjal kikent tepsibe fektetjük.
A répát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk a póréhagymával együtt, és a halra szórjuk. A levest aláöntjük, majd a tepsit alufóliával befedjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a maradék vajon a lisztet megpirítjuk, a tejjel felengedjük. Megsózzuk, a szerecsendióval, a mustárral és a borssal fűszerezzük.
A megpárolt halat a zöldségekkel együtt, a mártással körülöntve kínáljuk.