ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mustáros halszelet

2010. április 12. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg fagyasztott tengeri halfilé, só, 4 ek. vaj, 4 sárgarépa, 2 arasznyi póréhagyma, 2 ek. liszt, 2 dl zöldségleves kockából, 2 dl tej, őrölt szerecsendió, 1-2 ek. mustár, bors
 
Elkészítése:
 
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, gyengén besózzuk, majd 1 evőkanálnyi vajjal kikent tepsibe fektetjük.
 
A répát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk a póréhagymával együtt, és a halra szórjuk. A levest aláöntjük, majd a tepsit alufóliával befedjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
 
Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a maradék vajon a lisztet megpirítjuk, a tejjel felengedjük. Megsózzuk, a szerecsendióval, a mustárral és a borssal fűszerezzük.
 
A megpárolt halat a zöldségekkel együtt, a mártással körülöntve kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr721913974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.