Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tollhegy tészta, 20 dkg póréhagyma, 80 dkg kagylóhús, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 10 db szép húsos paradicsom, 2 cs. bazsalikom, 2 dl paradicsomlé, 2 dl fehérbor, 40 szem olívabogyó, só, friss darált bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk.
A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd kis kockára összevágjuk.
Az olajon megfuttatjuk a gorombára összevágott pórét, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és ráöntjük a bort. Forraljuk a felére.
Hozzáadjuk a paradicsom kockát, kagylóhúst, sót, borsot, bazsalikomot és 1-2 percet összeforgatjuk.
Ráöntjük a paradicsomlevet, rátesszük az olajbogyókat, és összeforraljuk.
A tésztát leszűrjük, öblítés nélkül összekeverjük a paradicsomos raguval és tálaljuk.