ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pulykával töltött sajtos gomba paradicsommártással

2010. április 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 12 nagy csiperkegomba, só, bors, 1 ek. vaj, 60 dkg darált pulykacomb, 10 dkg darált húsos füstölt szalonna, 2 kk. fokhagymakrém, 1 csokor petrezselyem, 1 csapott kk. kakukkfű, 1 tojás, 12 dkg reszelt trappista sajt; a mártáshoz: 1 ek. vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 doboz konzervparadicsom, 1 csokor bazsalikom, ½ csokor metélőhagyma, 1 kk. cukor

Elkészítése:

A gombák tönkjeit kitörjük. A kalapokat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe üregükkel felfelé egymás mellé ültetjük.

A darált pulykacombot és füstölt szalonnát a darabokra aprított gombatönkökkel összekeverjük, majd sóval, borssal, a fokhagymakrémmel, a finomra aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük, és a tojással összedolgozzuk.

A masszát 12 egyforma kis gombócra osztjuk, és a gombákat megtöltjük vele.

A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd üvegesre pirítjuk benne a felaprított vöröshagymát.

A felkockázott paradicsomot a levével együtt beletesszük és felforraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és metélőhagymával fűszerezzük. Ha túl savanykás, 1 kiskanál cukorral tompíthatunk az ízén.

Tálaláskor a gombákat tányérra fektetjük és körbelocsoljuk a forró mártással.

Friss péksüteménnyel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr661914069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása