A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a krumplit és a zellert apró kockákra, a répaféléket vékony karikákra vágjuk.
A gombákat megtisztítjuk, szárvégüket leválasztjuk, majd kisebb darabokra-szeletkékre aprózzuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Rádobjuk a zöldségeket és a gombát, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a leveskockákat, a krumplit és egy kevés borsot. Felöntjük 1,2 liter vízzel, majd fedő alatt, lassú forralással 20 percig főzzük, végül utánasózzuk.
A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, majd finomra vágjuk, és a kész levesbe keverjük.
4 mélytányér aljára 1-1 evőkanál tejfölt simítunk, arra szedjük a forró levest.