ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Paprikás karfiol

2010. április 13. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg karfiol, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 1 ek. pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 marhahúsleves-kocka, só
 

Elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk, és egyforma rózsáira szedjük. Meleg vízben megmossuk, és jól lecsöpögtetjük.

Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk 2 evőkanál vizet, hogy a paprika ne égjen. A tűzre visszatéve belerakjuk a karfiolt, és közepes lángon gyorsan kevergetve néhány percig pirítjuk, majd ráöntünk 1 nagy pohár vizet. Beletesszük a húsleveskockát, és fedő alatt mindössze néhány percig pároljuk.

Mielőtt elkészülne, a tejföl felét fél deci vízzel és a liszttel simára keverjük, majd ráöntjük a karfiolra. Nem szabad keverni, mert a karfiol hamar szétesik, csak rázogatni szabad az edényt.

Ha már felforrt, a tűzről lehúzzuk, és a megmaradt tejföllel meglocsoljuk.

Galuskával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr651917872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása