ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tejfölben sült lúdmáj

2010. április 13. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 hízott libamáj, 3 dl tej, 6-8 csiperkegomba, 2 dl sűrű házi tejföl, 1 ek. prézli, 2-3 dl száraz fehérbor, 10 dkg vaj
 

Elkészítése:

A megtisztított libamájat tejbe áztatjuk, és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Másnap lecsepegtetjük és alaposan leszárítjuk.

Egy mélyebb edényben felolvasztjuk a vajat, felöntjük a borral, majd belehelyezzük a májat és a szeletekre vágott gombát. Hozzáadjuk a prézlit, és az egészet befedjük a sűrű tejföllel. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon, kb. 45 perc alatt puhára pároljuk (letakarni nem szükséges).

Ha a mártása nagyon sűrű lenne, kevés fehérborral felhígítjuk.

Forrón, krumplipürével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr101917884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása