ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csőben sült gombás gombóc

2010. április 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg csiperkegomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 közepes burgonya, 20 dkg trappista sajt, 30 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 1 ek. vaj + a kenéshez, 2 dl tejföl, só, bors, 1 kk. ételízesítő
 
Elkészítése:
 
A megtisztított gombát szeletekre vágjuk, a felaprított petrezselyemzölddel kevés olajon megdinszteljük. Közben - ízlés szerint - sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről.
 
A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük, majd lehúzzuk a héját, és krumplinyomón még forrón átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a vajat és kevés sót. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztából közepes gombócokat formázunk két tenyerünk között, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.
 
A kész gombócokat félbevágjuk. Egy tepsit kikenünk vajjal, belefektetjük a (fél) gombócok felét, majd egyenletesen elosztjuk rajta a gombát, a tetejére kerülnek a maradék (fél) gombócok. Bőven meglocsoljuk a tejföllel, majd meghintjük a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük, 200 fokon pirulásig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr891924455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása