ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pogácsában sült libamell

2010. április 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 libamell, 2 tk. szárított rozmaring, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tv-paprika, 10 dkg tepertő, 1 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 30 dkg liszt, 8 dkg (liba)zsír, 2 tojássárgája
 
Előkészítés:
 
A húst megmossuk, bedörzsöljük a rozmaringgal és borssal. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, felkarikázzuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
 
Elkészítés:
 
A tepertőt ledaráljuk. Az élesztőt feloldjuk 2 kanál tejfölben. A lisztet elmorzsoljuk a tepertővel, a zsírral, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk az élesztővel és egy tojássárgájával. Hozzáadjuk a tejfölt, jól kidolgozzuk a tésztát. Kinyújtjuk, harmadolva középre hajtjuk a 2 szélső tésztarészt, 20 percig hideg helyen pihentetjük, és még háromszor nyújtjuk-hajtogatjuk.

Sütőedénybe fektetjük a húst, mellé tesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, kevés vizet öntünk alá és lefóliázzuk. A sütőben puhára pároljuk, végén levesszük a fóliát, és a húst pirosra sütjük.

A sütőt 200 C-fokra állítjuk. A tésztát másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Belecsomagoljuk a libamellet, tetejét késsel bevagdaljuk, a maradék tojássárgájával megkenjük. A sütőben ropogósra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr541924424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása