ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyés tejbegríz

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 15 szelethez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza (cukrozott), 1 rúd vanília, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj + a tálcához, 15 dkg búzadara, 20 dkg aszalt sárgabarack, 2 ek. baracklekvár, 1/2 dl rum, 3 dl tejszín

Elkészítése:

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. Vajjal kikenünk egy közepes tálcát.

A tejet feltesszük forrni a vaníliapéppel, a cukorral, és a vajjal. Amikor forr, beleszórjuk a  darát, és kíméletesen, 5-8 perc alatt összefőzzük. A tűzről levéve a tálcára simítjuk, és 15×25 cm-es lapnak elkenjük. Pihentetjük, hogy teljesen kihűljön.

Közben apróra vágjuk az aszalt barackokat és elkeverjük a lekvárral meg a rummal. A gesztenyemasszát villával fellazítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyével.

A kihűlt lapon elsimítjuk a lekváros-rumos barackot, majd rákenjük a gesztenyés habot. A tetejére tetszőlegesen nyomhatunk még tejszínhabot, majd felszeleteljük és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr701931099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása