ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karamelles-csokis töltött ostya

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 18 szelethez: 1 csomag (6 lapos) ostya. A csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 3 dl tej, 1 csomag csokoládés pudingpor, 1/2 dl rum, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor. A karamellkrémhez: 30 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 dl tejszín. A díszítéshez: tetszés szerinti gyümölcsök

Elkészítése:

A csokoládét apróra törjük. A csokoládékrémhez felforraljuk a tejet. A pudingport pár kanál hideg vízzel simára keverjük. Amikor forr a tej, beleöntjük a kikevert port, és összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük az összetört csokoládét és a rumot. Gyakran kevergetve kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a krémmel, és félretesszük.

A karamellkrémhez a cukrot karamellizáljuk, azaz zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk.  Ekkor levesszük, beletesszük a vajat és hozzáadjuk a tejszínt. (A kezünkre nagyon kell vigyázni, mert kicsaphat.) Elkeverjük, és kis lángon összefőzzük, hogy homogén krém legyen. Levesszük és gyakran kevergetve kihűtjük.

Amikor mindkét krém kihűlt, és már nagyon sűrűre dermedt, megtöltjük a lapokat. Tálcára fektetünk egy ostyalapot, és megkenjük a csokikrém harmadával. Erre egy másik ostyalapot teszünk, és arra karamellt kenünk. Ezt ismételgetjük, amíg elfogynak a lapok. A kész süteményt a hűtőbe tesszük egy éjszakára, és csak másnap szeleteljük, gyümölcsszeletekkel díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41931106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása