ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Krémes cukkinis lasagne

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 9 db szárított lasagne lap, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma apróra vágva, 700 g cukkini vastagra reszelve, 2 gerezd fokhagyma összetörve, 250 g dobozos ricotta sajt, 50 g cheddar sajt, 350 g paradicsompüré

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra (a légkeveréses sütőt 200 fokra, vagy a gázsütőt 7-es fokozatra). Tegyél fel forrni egy fazék vizet, és a lasagne lapokat kb. 5 percig főzd, de ne teljesen puhára. Öblítsd le hideg vízzel, és tegyél rá egy kis olajat, hogy a lapok ne ragadjanak össze.

Egy nagyméretű nyeles serpenyőben 1 evőkanál olajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. 3 perc után tedd hozzá a cukkinit és a fokhagymát, pirítsd, amíg a cukkini meg nem puhul. Keverd hozzá a ricotta és a cheddar sajt 2/3-át, majd ízlés szerint fűszerezd.

Mikróban magas hőfokon 2 perc alatt forrósítsd fel a paradicsomszószt.

Alakítsd ki egy nagyméretű sütőtálban a lasagne rétegeit: kezdd a cukkinis keverék felével, ezután következzen a tészta, majd a paradicsomszósz. Ezt ismételd, majd a tetején foltokban rendezd el a maradék ricottát, végül szórd rá a maradék cheddar sajtot.
Süsd 10 percig 200 fokon, amíg a tészta puhává, a sajt aranyló színűvé válik.


A ricotta helyett használhatsz túrót, vagy feta sajtot is!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr881931009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása