ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Parmezános-spenótos fasírt

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 50 dkg spenót, 1 tojás, frissen reszelt szerecsendió, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg reszelt parmezán sajt, prézli, olaj

Elkészítése:

A megmosott krumplit héjában megfőzzük. A szárától megtisztított spenótot enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, leszűrjük, összevágjuk. A krumplit meghámozzuk, és a tojással, a liszttel, a parmezán sajttal, a spenóttal, az étkezési keményítővel együtt összedolgozzuk, hogy képlékeny masszát kapjunk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lobogó, forró vízben 10 perc alatt kifőzzük, kiszedjük és lecsepegtetjük. Prézliben megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr861942874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása