ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Belga zöldbabsaláta

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 üveg zöldbab konzerv (kb. 50 dkg-os), 1 kis tubus majonéz (vagy 1 tojás és 1 dl olaj), mustár, só, cukor, pár kanál száraz fehérbor, 2 ek. ketchup, salátaöntetpor, 1/2 citrom leve, 1 csomó retek (vagy 1 db feketeretek), petrezselyem

Elkészítése:

A majonézt (vagy egy tojásból 1 deci olajjal kevert házi majonézt) mustárral, sóval, cukorral utánaízesítjük, és néhány kanál száraz fehérborral, két evőkanál ketchuppal, kevés salátaöntetporral meg egy fél citrom levével simára keverjük.

A zöldbabot alaposan lecsepegtetjük, a mártásba forgatjuk, és egy csomó megtisztított, vékony karikákra vágott retket adunk hozzá (vagy egy legyalult feketeretket). Ha a saláta túl sűrű lenne, egy kevés zöldbablével hígíthatjuk.

Tálba töltve a tetejét finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, és jól behűtve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr161934528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása