ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hortobágyi rostélyos grízgaluskával

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg rostélyos, 10 dkg zsír/olaj, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. köménymag, 1 kk. pirospaprika, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom; a grízgaluskához: diónyi vaj, 2 tojás, 10 dkg gríz, csipetnyi só; a tetejére: petrezselyemzöld
 
Elkészítése:
 
A felszeletelt húst egyenként megsózzuk, lisztbe mártjuk, és a zsírban mindkét oldalát kisütjük, majd egy lábosba helyezzük.
 
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, és a köménymagot. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 deci vízzel és a rostélyosokra öntjük. Fedő alatt félig megpároljuk. Beletesszük a felszeletelt paprikát, a lehéjazott paradicsomot, és addig főzzük, amíg a hús végképp megpuhul, s már csak rövid leve marad.
 
Közben elkészítjük a grízgaluskát. A hideg vajat habosra keverjük a tojássárgájával, a grízzel, a sóval, majd a tojásfehérje keményre vert habjával. Legalább egy órán át állni hagyjuk.
 
Egy edényben vizet forralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, és negyed óráig főzzük, majd leszűrjük.
 
A kész rostélyosokat tálra rendezzük, ráhelyezzük a galuskákat, meglocsoljuk a pörköltlével, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr371934231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása