ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Lencsés csőtészta

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg lencse, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 zeller, 15 dkg szalonna, 4 ek. olívaolaj, 1 l zöldségleves, só, bors, 35 dkg csőtészta (spagetti, makaróni)

Elkészítése:

A szalonna 1/3-át felkockázzuk és az olajban pirosra sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott zöldségeket, 2-3 percig pároljuk, majd beletesszük az előző nap beáztatott lencsét is. Felöntjük a forró zöldséglevessel, és lassú tűzön, félig lefedve addig főzzük, míg a lencse megpuhul. Sóval, borssal ízesítjük.

A maradék szalonnát csíkokra vágjuk, ropogósra pirítjuk, közben sós vízben megfőzzük a tésztát. A leszűrt tésztát a lencséhez adjuk és néha megkevergetve 1 perc alatt összefőzzük. Végül hozzáadjuk a pirított szalonnát (néhány csíkot meghagyhatunk díszítésnek).

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr251933634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása