ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Nutellás bejgli

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 3 rúdhoz: 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 22 dkg margarin, 1 kk. só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1-1,5 dl hideg tej; a töltelékhez: 15 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg őrölt pörkölt mogyoró, 40-50 dkg Nutella; a kenéshez: 1 tojás, 2 tojássárgája

Elkészítése:

A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojássárgáját. A többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és nem túl kemény tésztává gyúrjuk. Három cipót formálunk belőle, és hűtőben letakarva pihentetjük.

Közben a hozzávalókból nem túl lágy tölteléket keverünk.

A három cipóból egyenként téglalapokat nyújtunk. A tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebb oldalait visszahajtjuk, a hosszabb oldalról pedig feltekerjük. A felvert tojásokkal vékonyan megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk.

A száraz tojásrétegre kb. fél óra elteltével újabbat kenünk, majd langyos helyen, további 1-1,5 óráig kelesztjük.

Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek, 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd ha szép barna kérge van, 200 fokra kapcsolunk és készre sütjük. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr731933843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása