ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Olasz spenót

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mirelit spenót, 20 dkg spagetti vagy makaróni, 4 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg sajt, 5-6 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése:

Felolvadni hagyunk egy csomag mirelit spenótot, majd kinyomkodjuk, és 5 deka olvasztott vajjal meg sóval, őrölt borssal összekeverjük.

Közben sós vízben kifőzünk 20 deka spagettit vagy makarónit, és alaposan lecsöpögtetjük.

Ugyanekkor 10 perc alatt keményre főzünk négy tojást, majd megtisztítjuk és karikákra vágjuk.

Egy mély tűzálló tálat kivajazunk, és a kifőtt tészta egyharmadát beleterítjük. A vajas paraj felét rásimítjuk, és a tojáskarikák felével kirakjuk, majd 5 deka sajtot reszelünk rá. Erre kerül a tészta második harmada, rá a paraj maradéka, amit szintén tojáskarikákkal és 5 deka reszelt sajttal szórunk meg. Végül a maradék tésztával befedjük, és 2 deci tejföl meg 1 tojássárga keverékével leöntjük, amibe reszelt szerecsendiót is keverhetünk.

A tálat a forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje halvány rózsaszínű nem lesz, de még nem ropogós.

Jó előre elkészíthető, csak át kell sütni tálalás előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr371934884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása