ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótos pogácsa

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 dkg spenót, 60 dkg liszt, 25 dkg sajtkrém (mascarpone), 25 dkg puha vaj, 2 tojássárga, só; a kenéshez: 1 tojás; a szóráshoz: reszelt sajt

Elkészítése:

A megmosott spenótot lobogó, sós vízben megpároljuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sót, és elmorzsoljuk benne a vajat. Beletesszük a sajtkrémet, a tojássárgákat és összegyúrjuk. Amikor majdnem összeállt a tészta, beledolgozzuk a spenótot. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.

Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, várunk 1-2 órát, míg szobahőmérsékletű és nyújtható lesz. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr91942927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása