ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Magyaros rakott rostélyos

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg rostélyos, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 kk. őrölt majoranna és kömény, 2 dkg vaj, 8-10 burgonya, 3-3 zöldpaprika és paradicsom
 
Elkészítése:
 
A rostélyost 5-7 szeletre vágjuk, húsverővel vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A megtisztított hagymát a reszelő durva fokán lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a majoránnával és a köménnyel.
 
A keverék felét egy olvasztott vajjal kikent tűzálló tálba szórjuk, belefektetjük a hússzeleteket, és meghintjük a maradék fűszerkeverékkel. 2 deci vízzel felöntve, alufóliával lefedve a sütőben lassú tűzön kb. 1 órán át pároljuk.
 
Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és a pecsenyére dobjuk a hosszúkás cikkekre vágott burgonyát, a felkarikázott zöldpaprikát és paradicsomot. Újabb 1 deci vízzel felöntve, fóliával letakarva kissé erősebb tűzön még 10-15 percig pároljuk. Azon forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr721936621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása