ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Parajjal töltött göngyölt hús

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg (8 szelet) sovány sertéscomb, 50 dkg friss spenót, 5 gerezd fokhagyma, 5 dkg parmezán (jellegű) sajt, 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 1 babérlevél, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, pici cukor

Elkészítése:

A megtisztított, friss parajt sóval, három gerezd fokhagymával ízesített vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és kissé kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Ezután a reszelt parmezán sajttal, a vajjal meg a reszelt szerecsendióval összekeverjük.

A szép sovány sertéscombból nyolc szeletet vágunk, kiverjük,  és mindegyikre egy-egy halom ízesített parajlevelet halmozunk. A hússzeleteket egyenként összegöngyöljük, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, és a hústekercseket belerakva körös-körül megpirítjuk; ezalatt a hagyma is megpirul. Paradicsompürét, két gerezd zúzott fokhagymát, egy húsleveskockát meg egy babérlevelet adunk hozzá, és mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon, a húst a saját levében időnként megforgatva puhára pároljuk.

Tálalás előtt a hústűket vagy a fogvájókat kihúzzuk, és a pecsenye levét - ha a paradicsomtól túl savanyú lenne - egy kevés cukorral ízesítjük.

Vajas párolt rizs illik a legjobban hozzá, de vajas újburgonyával is finom. 



Még finomabb, ha paradicsompüré helyett ketchuppal készítjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr141936944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása