ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótos rakott krumpli

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg spenót, 50 dkg sütni való kolbász, 40 dkg krumpli, 20 dkg nyers füstölt sonka, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 1 ágacska rozmaring, 8-10 bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, kevés szárított oregánó és majoránna, reszelt szerecsendió, só, bors, 1-2 ek. olaj, 1 fej közepes fokhagyma

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott spenótot kevés sós vízben megpároljuk, és leszűrjük. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd lábasba téve hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, az oregánót, a majoránnát, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, és erős tűzön néhány percig átforgatjuk, és megpirítjuk. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tojást.

Egy tűzálló tálat vékonyan kibélelünk vékonyan felszeletelt szalonnával, rásimítjuk a kolbászos massza egyharmadát, annak tetejére tesszük a sonkaszeleteket, majd a spenót felét, erre ismét a kolbászt, és így rétegezzük tovább a maradék sonkával és spenóttal.

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, és a spenót tetejére 2-3 sorban körkörösen szépen elrendezzük. Megsózzuk, megöntözzük az olajjal, és az előmelegített sütőben 180-190 fokon, 1-1,5 óráig sütjük, amíg a krumpli megpirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr291942937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása