Hozzávalók 4 személyre: 4 x 20 dkg sertéstarja, 4 fej vöröshagyma, 2 dl sör, só, mustár, olaj
Elkészítése:
A tarjaszeleteket kicsontozunk (a csontból levest készíthetünk) és a húst alaposan kiverjük, kissé megsózzuk, esetleg vékonyan be is mustározzuk. Egy óráig állni hagyjuk.
A sütéshez annyi olajat forrósítunk, hogy a húst bőven ellepje, és a szeleteket belerakjuk. (Többnyire két szelet húst tudunk így egyszerre elkészíteni.) Ha a hús már átforrósodott és sülni kezd, fél deci sört öntünk alá, és erős lángon addig sütjük, amíg a sör el nem párolog. Ekkor a húst megfordítjuk, és bőven rakunk rá karikákra vágott vöröshagymát (szeletenként 1 fejet), újra fél deci sörrel meglocsolva tovább sütjük, amíg a hús meg a hagyma szép piros nem lesz, majd tálra szedjük: alulra a hús, rá a hagyma kerül.
Ugyanígy kisütjük a többi hússzeletet is. Salátával és tört vajas burgonyával tálaljuk.