ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Burgonyakrémleves (2)

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg burgonya (megpucolva), 2-3 babérlevél, 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojássárgája, só, őrölt bors, pirított zsemlekocka

Elkészítése:

A tisztított és darabolt burgonyát kevés vízben a babérlevéllel együtt puhára főzünk, majd a babérlevelet kiszedjük, és a burgonyát a saját levével együtt áttörjük.

A vajból a liszttel és a tejjel besamelt készítünk. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, majd felengedjük 1 liter vízzel. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és átforraljuk. Ha szükséges, turmixoljuk, egy tojássárgájával elkeverjük, és csészében, pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr881942205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása