ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csokoládés-banános szelet

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 3 érett banán, 25 dkg puha margarin, 25 dkg kristálycukor, 4 tojás, 10 dkg reszelt étcsokoládé; a mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, kevés tej, 1 ek. margarin
 
Elkészítése:
 
A sütőport összekeverjük a liszttel. A banánt meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk.  A margarint összekeverjük a cukorral és a banánnal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a reszelt csokoládét.
 
Kivajazunk egy normál méretű tepsit, belesimítjuk a tésztát, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd a tepsiben kissé hűlni hagyjuk.
 
Elkészítjük a mázat, simára keverjük és bevonjuk vele a kihűlt tészta tetejét. Szeletelve kínáljuk. Ha a mázat fényesebbre, lágyabbra szeretnénk, a margarin helyett olajjal keverjük el az olvasztott csokoládét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr381942303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása