Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 3 érett banán, 25 dkg puha margarin, 25 dkg kristálycukor, 4 tojás, 10 dkg reszelt étcsokoládé; a mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, kevés tej, 1 ek. margarin
Elkészítése:
A sütőport összekeverjük a liszttel. A banánt meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk. A margarint összekeverjük a cukorral és a banánnal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a reszelt csokoládét.
Kivajazunk egy normál méretű tepsit, belesimítjuk a tésztát, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd a tepsiben kissé hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a mázat, simára keverjük és bevonjuk vele a kihűlt tészta tetejét. Szeletelve kínáljuk. Ha a mázat fényesebbre, lágyabbra szeretnénk, a margarin helyett olajjal keverjük el az olvasztott csokoládét.