Hozzávalók a tésztához: 8 tojássárgája, 21 dkg porcukor, 15 dkg finomliszt, 5 tojásfehérje, 1 csapott mk. fahéj, 2 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a krémhez: 2 tasak vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 30 dkg porcukor, 4 tasak vaníliás cukor, 40 dkg darált dió, 8 ek. rum, 2 narancs, 40 dkg margarin/vaj, 2 ek. vágott pisztácia
Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a fahéjjal elkevert lisztet és a habot. A masszát 3 részre osztjuk, majd sütőpapírral kibélelt 25x30 cm-es tepsiben egymás után világossárgára sütjük őket (8-10 perc), és hagyjuk egészen kihűlni.
A krémhez a pudingokat a tejben 15 deka porcukorral sűrű péppé főzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a diót, majd amikor már langyos, a rumot is.
A forró víz alatt alaposan megsikált narancsokat kettévágjuk, 4 szeletet félreteszünk a díszítéshez, a levüket kinyomjuk, átszűrjük.
A margarint habosra keverjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, kanalanként beledolgozzuk a narancslét. 6-8 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit simára keverjük a diós pudinggal.
A krémet 3 részre osztjuk, megkenjük a tésztalapokat, majd egymásra illesztjük őket. A felsőt villával megcifrázzuk, majd 1 napra hűtőbe tesszük.
Tálaláskor 10x3 cm-es szeletekre vágjuk, mindegyik szelet tetejére krémrózsát nyomunk, beleszúrunk egy darabka narancsot héjastól, és megszórjuk vágott pisztáciával.