ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos csirkesaláta

2010. április 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes vagy 1 nagy csirkemell, 2-3 darab narancs, fejes saláta, grillfűszer, vaj. Az öntethez: 2 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefir, 1 mk. fokhagymasó, 1 kis tubus majonéz, 1 csipetnyi cukor

Elkészítése:

A csirkemellet grillfűszerrel és vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra téve szép pirosra sütjük. Ezután a bőrét lehúzzuk, a húst kicsontozzuk és kisujjnyi darabokra vágjuk. A meghámozott, cikkekre bontott naranccsal összekeverjük, és salátalevelekkel bélelt tálba töltjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

Külön tálkában a tejfölt a joghurttal vagy a kefirrel, a fokhagymasóval, a majonézzel és a cukorral összekeverjük, és ezt jól behűtve adjuk a csirkesalátához, hogy ki-ki a tányérján locsolja meg majd vele a kivett adagot.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr781945223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása