Hozzávalók 4 személyre: 4 db zsömle, 20 dkg natúr krémsajt, 10 dkg füstölt sajt, 2 tojás, só, őrölt bors, vaj, vegyes párolt zöldség (konzerv)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a zsömléket félbe vágjuk, és a belét óvatosan kikanalazzuk, vigyázva, hogy legalább másfél centis zsömlefal maradjon. (A zsemlebél más ételhez, pl. fasírthoz felhasználható.)
Serpenyőben kevés vajat felforrósítunk, és átpároljuk rajta a vegyes zöldséget. A krémsajtot a tojással összekeverjük, beleforgatjuk a párolt zöldséget, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Az így kapott tölteléket a zsemle üregébe halmozzuk, reszelt füstölt sajttal meghintjük, és kivajazott tűzálló tálra téve az előmelegített sütőben vagy grillben addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.