ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Eperhabtorta

2010. április 25. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 tojás, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt, 5 dkg margarin, 1 csomag vaníliás krémpor (hidegen készíthető), 3 dl tej, 2 + 2  dl tejszín, 1 ek. porcukor, eperlekvár, zsír (vagy margarin) a formához

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájukat egyenként belekeverjük. Utána a cukor, a rétesliszt, majd az olvasztott margarin kerül a tésztába, és egy kizsírozott, nagy tortaformába töltjük. A forró sütőbe toljuk, erős lángon szép pirosra sütjük, majd eperlekvárral megkenve a formában hagyjuk kihűlni.

Az epret megmossuk, leszárítjuk, a legszebb szemeket félretesszük (kb. 20 dekát), a többit kis kockákra vágjuk.

A vaníliaízű krémport a tejjel kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd újból kikeverjük és 2 deci kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. Végül az apróra vágott eperrel összekeverjük, és a lekvárral megkent tésztalapra simítjuk. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

Végül habbá verünk 2 deci tejszínt, a porcukorral édesítjük, és sűrűn halmokat rakunk belőle a torta tetejére. Mindegyik halomra 1-1 szép eperszemet teszünk, így tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr501950287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása