ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyekocka

2010. április 25. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. porcukor, 6 ek. liszt, 1 dl olaj, ½ tasak sütőpor; a tepsihez: vaj és liszt; a krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek. rum, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl tej; a tetejére: 2 dl tejszín, 2 tk. porcukor, 5 dkg gesztenyemassza

Elkészítése:

A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet és a sütőport.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük.

Egy vajjal kikent, belisztezett, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A kikevert tésztát azonnal süssük meg, különben a belekevert levegő eltávozik és a tészta összeesik.)

A krémhez a porcukrot a vajjal, a rummal és a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával jól összekeverjük.

A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején.

A tejszínből a cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Gesztenyedarával díszítve, kockákra vágva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr91949960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása