Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. porcukor, 6 ek. liszt, 1 dl olaj, ½ tasak sütőpor; a tepsihez: vaj és liszt; a krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek. rum, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl tej; a tetejére: 2 dl tejszín, 2 tk. porcukor, 5 dkg gesztenyemassza
Elkészítése:
A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük.
Egy vajjal kikent, belisztezett, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A kikevert tésztát azonnal süssük meg, különben a belekevert levegő eltávozik és a tészta összeesik.)
A krémhez a porcukrot a vajjal, a rummal és a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával jól összekeverjük.
A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején.
A tejszínből a cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Gesztenyedarával díszítve, kockákra vágva tálaljuk.