ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Parfétorta

2010. április 25. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 ek. rétesliszt, 4 ek. cukor, 5 dkg vaj, csipetnyi szódabikarbóna; a forma kikenéséhez zsír és liszt; a töltelékhez: 4 dl tejszín, 2 ek. cukor, 1 ek. kakaó, 2 ek. neszkávé, 1 cs. vaníliás cukor; a díszítéshez aprósütemény (pl. diós vagy mogyorós csók), drazsészemek

Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét két evőkanál jéghideg vízzel kemény habbá verjük, majd először a tojássárgákat, utána a cukrot, a szódabikarbónát, végül az olvasztott vajat belekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe töltjük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Deszkára borítva kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

A töltelékhez a tejszínt a cukorral meg a kakaóval simára keverjük, felfőzzük, vaníliás cukorral és neszkávéval ízesítjük, kihűtjük, majd habbá verjük.

Hideg vízzel leöblítünk egy nagy alufólialapot, az egyik tésztalapot ráfektetjük, és az oldalai mentén a fóliát függőlegesre állítjuk. Rásimítjuk a krémet, a második lappal beborítjuk, és a tetején a fóliát összehajtjuk, hogy az oldalát szépen megtartsa. Egy napra a fagyasztóba tesszük.

A csomag külsejét meleg vízzel leöblítjük, így könnyen ki tudjuk csomagolni a megfagyott tésztát. Tálra fektetve egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a szeleteléshez megfelelő állagúvá olvadjon, de a parfé még kemény legyen. A tetejét aprósüteménnyel és csokidrazséval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr171950232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása