Hozzávalók 4 személyre: 1 db kb. 1-1,5 kg-os sütőtök (hosszúkás), 2 evőkanál méz, 1 diónyi vaj, 3 csipet frissen őrölt szerecsendió, 1 csipet tengeri só
Elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, hosszában kettévágjuk és a magját eltávolítjuk. Egyforma nagyságú darabokra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket (só, szerecsendió).
A tepsibe a sütőtök alá öntünk egy kis vizet és 180 C-fokra előmelegített sütőbe rakjuk. A tököt kb. 15 percenként megkenjük a mézes vajjal és ezt addig ismételjük, amíg a sütőtök meg nem puhul. Ezután a sütőt maximumra kapcsoljuk, és ha tehetjük, csak felső sütést alkalmazva rákaramellizáljuk a mézet.
Melegen tálaljuk és a maradék mézes vajat rálocsoljuk a tökre.