ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyés havas háztető

2010. április 26. - Dyna 122

Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor, 1/2 tasak sütőpor; a krémhez: 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg gesztenyemassza; a kekszmasszához: 25 dkg darált keksz, 2 ek. baracklekvár, 10 dkg darált dió, rum vagy rumaroma, 2 dl tej, 1 ek. kakaópor, 4 ek. cukor, 15 dkg vaj; a tetejére: 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.

A pudingot megfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, kanalanként az előzőleg a cukorral habosra kevert margarinba dolgozzuk. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

A kekszet összekeverjük a baracklekvárral, a darált dióval és kevés rummal. A tejet felfőzzük a kakaóval és a cukorral. Még langyosan belekeverjük a vajat és összeforgatjuk a kekszes masszával. Fólia között kinyújtjuk, és a krémre tesszük-nyomkodjuk.

A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel, és hűtőszekrénybe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr31952142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása