Hozzávalók 4 személyre: 2 zsömle, 1/2 fej vöröshagyma, 1/2 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + a sütéshez, 50 dkg darált pulykahús, 10 dkg darált sovány sertéshús, 1 tojás, 1 mk. édes-nemes pirospaprika, 1 mk. borsikafű, 1 mk. kakukkfű, 3 ek. prézli
Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a felaprított hagymát.
A kétféle darált húst összegyúrjuk a tojással, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsömlével, a párolt hagymával. Sóval, a pirospaprikával, az összevágott petrezselyemmel, a borsikafűvel és a kakukkfűvel fűszerezzük.
A húsmasszából lapos pogácsákat formálunk, prézlibe hempergetjük, és bő, forró olajban kisütjük. Burgonyapürével és céklasalátával kínáljuk.