ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ribiszkés táska

2010. április 27. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 1 ek. porcukor, 2 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héja, csipetnyi só; a töltelékhez: 20 dkg ribizli, 1/2 csomag vaníliaízű pudingpor, tej, cukor, 1/2 csomag vaníliás cukor; a kenéshez: tojás

Elkészítése:

A finomlisztet a margarinnal, porcukorral, tojássárgákkal, egy fél citrom reszelt héjával, csipetnyi sóval, meg annyi hideg vízzel gyúrunk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és a hűtőszekrényben legalább 1 óráig, de még jobb, ha egy éjszakán át pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk, és 10 x 10 centis négyzetekre vágjuk.

A töltelékhez egy fél csomag vaníliaízű pudingport az előírásnak megfelelően megfőzünk, és még egy fél csomag vaníliás cukorral erősítjük az ízét. Minden tésztalapra rakunk belőle egy-egy jókora halommal, és gazdagon megszórjuk megmosott, leszemezett, megszárított ribizlivel. A tésztalapok széleit felvert egész tojással vékony csíkban megkenjük, és a csücsköket középen összefogjuk, hogy kis táskákat kapjunk, az éleiket összenyomkodjuk, nehogy szétnyíljanak. A tetejüket egész tojással megkenjük. Ezután a leeső tésztából vékony, kicsi négyzeteket vágunk, és a táskák tetejére nyomjuk, ezt is tojással megkenjük. Sütőlemezre egymás mellé fektetve a forró sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr91955741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása