ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött sütőtök

2010. április 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 zsenge kanadai sütőtök, 1 csapott kk. só, pirospaprika, 3 szál metélőhagyma, 1/2 dl tejszín, 1 vastagabb szelet szikkadt fehér kenyér, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

A tököt megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos belsejét kivájjuk. Húsát kissé megsózzuk, majd a két fél tököt üregével fölfelé magas falú tepsibe fektetjük. Annyi vizet öntünk alá, amennyi a feléig ér, alufóliával letakarjuk, majd a közepesen meleg sütőben 40 perc alatt puhára sütjük.

Lecsöpögtetve vágódeszkára emeljük, s ha már kihűlt annyira, hogy lehet dolgozni vele, a belsejét kanállal úgy kaparjuk ki, hogy a héjon kb. 1 centi vastag húsa maradjon. A kivájt tököt a pirospaprikával, a metélőhagymával és a tejszínnel összekeverjük, enyhén megsózzuk, és a tökteknőkbe visszatöltjük.

A kenyeret – miután a héját levágtuk – durvára reszeljük, az olvasztott vajjal és a sajttal összekeverve a sütőtökre szórjuk. A sütőbe visszatolva kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr231961656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása