ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Citromos tészta gombával

2010. május 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg orsótészta, 50 dkg rókagomba, 1 citrom, 3 mogyoróhagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál olaj, vaj, bors, rómaikömény
 
Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.  A rókagombák szárát levágjuk, tisztára dörzsöljük, a nagyobbakat megfelezzük.  A citromot forró vízben megmossuk, héját lehámozzuk, és felaprózzuk.  A mogyoróhagymát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk és csíkokra szeljük.  A petrezselymet finomra aprítjuk.
 
Egy wokban olajat forrósítunk, majd 5 percig folyamatos kevergetés mellett megsütjük benne a gombát. Hozzáadjuk a hagymát, és még egy percig sütjük.
 
Belekeverjük a tésztát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, köményezzük, végül belekeverünk egy evőkanál vajat és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr431966256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása