ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mákos-diós krémes

2010. május 01. - Dyna 122

Hozzávalók az első tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 ek. méz, 1 tojássárgája, 1 kk. szódabikarbóna, kevés tej; a második tésztához: 6 tojás, 35 dkg cukor, 6 ek. víz, 25 dkg liszt, 20 dkg mák (nem darált!), 2 kk. sütőpor; a krémhez: 3 tojássárgája, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 37,5 dkg margarin, 2 tasak vaníliás pudingpor, 7 dl tej; a mázhoz: 10 dkg darabosra vagdalt dió, 1 ek. margarin, 1 púpos ek. cukor; a tetejére: étcsokoládé
 
Elkészítése:
 
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle.  A másik tésztát piskóta módjára kikeverjük és megsütjük.  A tejben megfőzzük a pudingot, és hűlni hagyjuk.
 
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
 
Az első tészta egyik lapját megkenjük a krém egy részével, erre rátesszük a mákos lapot. Ezt szintén a krémmel töltjük úgy, hogy egy kevés maradjon a harmadik lapra, ami a tetejére kerül.
 
Ezt a legfelső lapot megkenjük a maradék krémmel, majd bevonjuk a diós mázzal, amelyet úgy készítünk, hogy a diót a margarinon összepirítjuk a cukorral. A tetejére reszeljük a csokoládét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr151966271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása