ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hagyma bundában

2010. május 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg egyforma méretű vöröshagyma; a bundához: 2 tojás, 0,5 dl tej, 3 ek. liszt, 4 ek. zsemlemorzsa, 1 tk. ételízesítő, 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió, csípős pirospaprika és törött bors; a sütéshez: olaj
 
Elkészítése:
 
A hagymát meghámozzuk, megmossuk és leszárítjuk.  A tojást a tejjel habosra felverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.  Felforrósítunk három ujjnyi olajat. A hagymát megmártjuk a lisztben, az ízesített tojásba forgatjuk, és zsemlemorzsában meghempergetjük. A forró olajban csak néhány percig sütjük, hogy a hagyma belül ropogós maradjon.  A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk, és forrón tálaljuk. Tartármártással és tetszés szerinti körettel kínálhatjuk.
 
A sült hagymakarikákat a hagyományos bundázás mellett, sörtésztába mártva is megsüthetjük, de ha sietünk, elég csak mindkét oldalról liszttel megszórni. Fontos, hogy a karikák szép nagyok és épek legyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr801971598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása