Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg reszelt sajt (füstölt sajt), 1 db egész tojás, 3 ek. finomliszt, 2 dl tej, 1 ek. vegeta, 1 ek. olaj, 1 mk. só, 1 mk. őrölt bors, (kapor, petrezselyem)
Elkészítés:
A sajtgaluskához verd habosra a tojást, tegyél bele sót, borsot, és keverd bele a 2 evőkanál lisztet és a reszelt sajtot. Jól dolgozd össze, és tíz percig pihentesd.
Közben a vegetát szórd fazékba, öntsd rá az olajat és 8 deci vizet, majd forrald fel. A sajtos masszát galuskaszaggatóval szaggasd bele. Ha az összes galuska a leves színére jött, meg is főtt.
A maradék lisztet kevered simára a tejben, és csorgasd bele a levesbe. Folyamatosan kevergetve forrald föl.
Egy-két teáskanál vágott friss vagy szárított kaprot, petrezselyemzöldet is keverhetsz bele a végén.