Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg főtt füstölt hús, 15 dkg füstölt kolbász, 1 közepes fej vöröshagyma, 30 dkg savanyú káposzta, só, pirospaprika, köménymag, 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, és meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott füstölt húst, és kevés vízen lassan pároljuk.
A savanyú káposztát kissé átmossuk, kevés olajon néhány köménymaggal átpirítjuk, és 2 dl vízzel felöntve puhára pároljuk. A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverjük, majd hozzáadjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, s az egészet még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor egy-két kanál tejföllel meglocsolhatjuk.