ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kókuszos pite

2010. május 06. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj/margarin, 1 ek. porcukor, 3 tojássárgája, 1 dl tejföl, citrom leve és héja; a töltelékhez: 35 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejföl; a kenéshez: 1 tojás; a csokimázhoz: 3 ek. cukor, 2 ek. kakaópor, 4 ek. víz, kevés margarin
 
Elkészítése:
 
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert tojássárgáját, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Jól összegyúrjuk és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
 
Két részre osztjuk és kinyújtjuk: az egyik lapot zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Elosztjuk rajta a tölteléket, amit úgy készítünk, hogy a tejföllel kikeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszt. Befedjük a másik lappal, megkenjük a tojással, és 185 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
 
Amikor kihűlt, bevonjuk a csokoládémázzal.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr431978782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása