ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Normann torta

2010. május 06. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 25 dkg finomliszt, 9 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, késhegynyi só; a töltelékhez: 1 kg nyári alma, 10 dkg porcukor, keksz- vagy zsemlemorzsa; a bevonathoz: 2 tojás, 3 dkg cukor, 6 dkg rétesliszt, 1/4 l tej, késhegynyi só

Elkészítése:

Először a lisztet a puha vajjal vagy margarinnal, a cukorral, csipetnyi sóval összedolgozzuk, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. Alaposan kidolgozzuk, ha kell, egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. A legjobb elektromos keverővel készíteni. Cipót formázunk belőle, és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Utána egy akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy nagy torta- vagy pie-formát, de pereme is legyen. Megszórjuk egy kevés morzsával, és kirakjuk meghámozott, cikkekre vágott, magházától megszabadított almával. Egy kevés porcukorral meghintjük, és 30 percre a forró sütőbe toljuk.

A bevonat hozzávalóit habverővel simára keverjük, és az alma tetejére öntve még 15 percig sütjük. Ha tortaformában készítettük, akkor tálalás előtt a tortakarimát lehúzzuk róla, de ha pie-formában, akkor abban adjuk az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr471979153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása