ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyes csokoládékocka

2010. május 07. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 tojás, 8 dkg liszt; a töltelékhez: 20 dkg fehér csokoládé, 4 dl tejszín, 1 ek. vaníliás cukor, 60 dkg meggy; a díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé, meggy

Elkészítése:

A csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk.

A puha margarint a cukorral krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a csokoládét. Váltogatva belevegyítjük a tojások sárgáját és az átszitált lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük.

A fehér csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett felforraljuk. A kihűlt masszát sűrű krémmé keverjük.

A tésztát keresztben félbevágjuk. A krém felét az alsó lapra simítjuk, kirakjuk a kimagozott meggyel, rásimítjuk a maradék krémet, majd befedjük a másik lappal. Tetejét bevonjuk csokimázzal, kockára vágjuk, és meggyszemekkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr151981207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása