ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pulykamellcsíkok párolt zöldséggel

2010. május 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamellfilé, 2 kk. ételízesítő, 4 ek. olaj, 40 dkg karfiol, 4 kisebb sárgarépa, 1 nagyobb karalábé, 2 közepes fej hagyma, 30 g vaj/margarin, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 dl húsleves (kockából), 20 dkg trappista sajt, 1 kis csokor petrezselyem
 
Elkészítése:
 
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, megszórjuk az ételízesítővel, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük, és fél órát a hűtőben pihentetjük.
 
Vastagon bevajazunk 4 kétszeresen összehajtogatott, kb. 30x30 cm-es alufólialapot. Közepükre halmozzuk a rózsáira szedett karfiolt, a hasábokra vágott sárgarépát és karalábét, valamint a felkarikázott hagymát. Meghintjük sóval, borssal és szerecsendióval, meglocsoljuk 2-3 evőkanál levessel, és lezárjuk a fóliaszéleket. A göngyölegeket tűzálló tálba tesszük és 180 C-os sütőben puhára pároljuk (40-45 perc).
 
A pulykahús alól serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, rádobjuk a húst, és élénk tűzön, kevergetve, 2-3 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, ráreszeljük a sajtot, és fedő alatt 2-3 percig pihentetjük.
 
A kibontott fóliában hagyott zöldségeket meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és a pulykacsíkok köreteként tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr971983507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása