ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges rakottas

2010. május 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 db zsemle vagy egy szelet kalács, 1 kis fej vöröshagyma, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, 1/2 db karalábé, 1/2 db zeller, 1 szál póréhagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg sajt, tej, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, majoranna, vegeta, petrezselyem, olaj

Elkészítése:

Egy zsemlét vagy egy vastag szelet kalácsot fele tej, fele vízben megáztatunk. Kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és 25 deka darált sertéshússal, egy nyers tojással, egy kevés zsemlemorzsával összedolgozzuk. Sóval, őrölt borssal, és egy kevés majorannával ízesítjük, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük, majd alaposan lecsöpögtetjük.

A sütéshez használt olajból két evőkanálnyit átöntünk egy lábasba, egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk rajta, és 30-30 deka megtisztított, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát forgatunk bele. Adunk hozzá egy-egy fél, laskára vágott karalábét és zellert. Vegetával ízesítjük, és először a saját levében, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Egy másik lábasban sós vízben, fedő nélkül nem túl puhára főzünk egy szál megtisztított, és kétcentis darabokra vágott póréhagymát. Utána leszűrjük, összekeverjük a puhára párolt zöldségekkel, és egy tűzálló tálba terítjük. A kisült húsgombócokat a tetejére tesszük, és az egészet 2 deci tejföl és egy tojássárga keverékével leöntjük. Megszórjuk 5 deka reszelt sajttal (elhagyható), és forró sütőben megsütjük. Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr131989730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása