Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamellfilé, 8 szelet marinált pirospaprika, 4 db cukkini, 3 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás, reszelt parmezán, zsemlemorzsa, olívaolaj, só, őrölt bors, száraz fehérbor
Elkészítése:
A pulykemellet kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A marinált paprikát felszeleteljük, a cukkinit pedig apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkettőt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, és a tojással, a zsemlemorzsával, kevés reszelt parmezánnal, és a reszelt hagymával összekeverve pürét készítünk belőle. Ezt a tölteléket a húsra kenjük, ennek a tetejére tesszük a zöldségréteget, majd összegöngyöljük és átkötözzük, hogy ne nyíljon szét, és kevés olajjal, majd fehérborral és a pecsenyelével locsolgatva megsütjük.