ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges pulykamelltekercs

2010. május 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamellfilé, 8 szelet marinált pirospaprika, 4 db cukkini, 3 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás, reszelt parmezán, zsemlemorzsa, olívaolaj, só, őrölt bors, száraz fehérbor

Elkészítése:

A pulykemellet kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A marinált paprikát felszeleteljük, a cukkinit pedig apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkettőt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
 
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, és a tojással, a zsemlemorzsával, kevés reszelt parmezánnal, és a reszelt hagymával összekeverve pürét készítünk belőle. Ezt a tölteléket a húsra kenjük, ennek a tetejére tesszük a zöldségréteget, majd összegöngyöljük és átkötözzük, hogy ne nyíljon szét, és kevés olajjal, majd fehérborral és a pecsenyelével locsolgatva megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221992993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása